U trendu

Bogdanović: Crna Gora nije crtani film

PODGORICA – Poslanici Demokratske Crne Gore neće prisustvovati sednici Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada koja je za njih „zaverenički skup grupe pučista“, izjavio je danas šef poslaničke grupe Boris Bogdanović i najavio krivične prijave protiv potpredsednika Ervina Ibrahiovića i 46 kolega u parlamentu jer predlog nove vlade smatraju nelegalnim i nelegitimnim.

Najavio je i da će Demokrate „utužiti akte koji iz ovih dela proizađu“, kao i da će u narednom periodu plenarnu salu i sednice radnih tela koristiti kao preš pozicije na kojima će saopštavati stavove i sa kojih će se „u direktnom prenosu, pred narodom i sa narodom, boriti protiv antinarodne, pučističke i revanšističke vlasti.“

Bogdanović je rekao da su to jednoglasno usvojeni zaključci Kluba poslanika Demokrata i poručio da će sve što bude usvojeno na sednici Skupštine Crne Gore u četvrtak, 28. aprila, biti nelegalno i nelegitimno.

Ocenio je da je sve u vezi formiranja nove vlade vredno, kako je rekao, stripa ili crtanog filma, ali da ništa nije smešno kada je reč o zloupotrebi državnih institucija.

„Crna Gora nije crtani film i cenu vaših postupaka kad tad ćete morati platiti narodu“, saopštio je Bogdanović.

Poručio je da su Demokrate spremne i za sud, ulicu, ali i Skupštinu, te da jedino za šta nisu spremni je da, kako je naveo, „budemo kao vi – izdajnici i pučisti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar