U trendu

Bolsonaro podneo zahtev za dobijanje šestomesečne američke vize

BRAZILIJA – Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro podneo je zahtev za dobijanje šestomesečne američke vize, što ukazuje na to da možda nema nameru da se skoro vrati kući, gde ga čekaju određene pravne procedure, preneo je AP.

Vest o prijavi prvi je objavio „Fajnenšel tajms“, citirajući Bolsonarovog advokata za imigraciona pitanja, Felipea Alešandra.

Nakon što je AP kontaktirao njegovu advokatsku firmu, vest je potvrđena.

Bolsonaro je napustio Brazil i otišao u američku državu Floridu 30. decembra, dva dana pre nego što je inaugurisan njegov rival Luiz Inasio Lula da Silva.

Nedelju dana kasnije, nekoliko hiljada Bolsonarovih pristalica upalo je u najvažnije državne zgrade, tražeći da se ponište izbori i Lula proglasi gubitnikom na predsedničkim izborima održanim prošlog oktobra.

U Brazilu ispituju da li je Bolsonaro imao bilo kakvu ulogu u podsticanju napada na predsedničku palatu, Kongres i Vrhovni sud u Braziliji.

AP navodi da se pretpostavlja, ali da ne postoji zvanična potrvrda, da je Bolsonaro ušao u SAD na A-1 vizu koja se daje šefovima država.

Ukoliko je tako ušao, ima 30 dana da ili napusti SAD ili da reguliše svoj status sa Ministarstvom za unutrašnju bezbednost.

Bolsonaro je odseo u kući u Orlandu, na Floridi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar