U trendu

Borba: Europol najavio nove dokaze o vezama sa krim grupama

PODGORICA – Nakon susreta crnogorskog premijera Dritana Abazovića sa direktorkom Europola Katrin de Bol, u sredu u Briselu, podgorički portal Borba piše da će Crnoj Gori u narednom periodu biti dostavljeno još dokaza o vezama sa kriminalnim grupama i njihovu tajnu korespodenciju.

Europol je, kažu, spreman da dostavi još dokaza skinutih sa „skaj“ aplikacije, koju su koristili kriminalci, ali i neki državni službenici, kako iz bezbednosnog, tako i iz političkog sektora.

Iz Europola očekuju da Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore iskaže inicijativu u tom pravcu, a oni su spremni da im na raspolaganju dostave sve dokaze.

Spekuliše se da u transkriptima, piše portal, nema samo policijskih funkcionera Petra Lazovića i Ljuba Milovića, već i sinova visokih funkcionera DPS, čiji je predsednik Milo Đukanović.

Nedavno hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice došlo je nakon što je podgorički portal Libertas objavio dokument Europola o umešanosti nje i njenog sina Miloša u niz kriminalnih radnji.

Libertas je potom objavio i dokument Europola koji policijske službenike Lazovića i Milovića sumnjiči da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana, a na osnovu njihove komunikacije putem „skaj“ aplikacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar