U trendu

Borisov: Proucavamo zaplenjeno zapadno oruzje i tehniku

MOSKVA – Zapadno oružje i tehniku koji su zaplenjeni u Ukrajini proučavaju specijalizovani ruski instituti, izjavio je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov.

Borisov je dodao da ne misli da će detalji o ruskoj tehnologiji biti otkriveni zbog toga što ruska vojska u Ukrajini upotrebljava novo naoružanje, poput raketnog kompleksa „Kindžal“, navodi Sputnjik.

„Naoružanje je previše složen visokotehnološki proizvod, čak i ako ga rastavite na sastavne delove i pokušate da ga proizvedete, ne mora da znači da ćete dobiti iste tehničke parametre“, izjavio je Borisov, prenosi Sputnjik.

On je dodao da predaja vojne tehnike sovjetske i ruske proizvodnje Ukrajini predstavlja kršenje međunarodnih obaveza i da će je Rusija uništavati pre nego što stigne u zonu borbenih dejstava.

„Zemlje NATO-a bukvalno usisavaju iz cele Evrope razno oružje koje smo još u sovjetsko vreme isporučivali zemljama Varšavskog pakta. One to oružje i rezervne delove za njega sklapaju, popravljaju i predaju Oružanim snagama Ukrajine. Šta da radimo s tim? Preživećemo, borićemo se i uništavati tu tehniku pre nego što počne da se koristi u borbi“, naveo je Borisov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, prenosi Sputnjik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar