U trendu

Bošković: Ustoličenje prilika za zvaničnu okupaciju CG

PODGORICA – Bivši ministar odbrane i funkcioner opozicione DPS Predrag Bošković tvrdi da je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, planirano za 5. septembar, događaj visokog bezbednosnog rizika i da je zbog toga zabrinut, kao što je, kako kaže, zabrinut svaki odgovorni građanin Crne Gore.

Bošković je u opišnom intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da aktuelna vlast ne deli takvu brigu jer, kako navodi, nisu dorasli odgovornosti funkcija koje obavljaju a i „njihove namere prema Crnoj Gori i očuvanju građanskog koncepta države su veoma upitne“.

Na pitanje zašto Srpska pravoslavna crkva insistira da ustoličenje vladike Joanikija bude baš u Cetinjskom manastiru, Bošković tvrdi da tu nema nikakve dileme da se tim činom nastoji „pokazati da je Crna Gora i zvanično okupirana“.

„Naime, nakon pobede na izborima i formiranja kleronacionalističke vlade, mentori domaćih izvođača radova su naišli na aktivan otpor svih zdravih celina i delova društva kakav nisu očekivali. Stoga, nakon što su propali planovi za blickrig okupaciju odlučili su se da to izvedu u više faza…“, tvrdi Bošković i dodaje:

“ Okupatori sada vide idealnu priliku – simboličkim ustoličenjem na Cetinju žele pokazati da je pokoreno Cetinje a samim tim i Crna Gora. Naravno, reč je o besmislenoj iluziji. Ni mnogo veći nisu nikada pokorili Crnu Goru a kamoli prispeli izvođači velikodržavnog projekta zvanog ‘srpski svet’“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.