U trendu

Bošnčki lideri podržali bojkot izbora u Srebrenici

SREBRENCA – Predstavnici probosanskih stranaka danas su u Srebrenici podržali bojkot ponovljenih izbora u ovom gradu, odluku koju su ranije doneli u Incijativi „Moja adresa: Srebrenica“.

Inicijativa je odluku o bojkotu donela jer smatra da su odlukkom CIK dovedeni u nepovoljan položaj zbog grešaka u izbornom procesu, posebno dijaspore.

CiK je međutim odlučio da se izbori ponove samo na redovnim biračkim mestima, a ne i u dijaspori.

Alija Tabaković, koji je bio kandidat za načelnika srebreničke opštine na izborima u novembru je, posle sastanka sa predstavnicima vodećih bošnjačkih stranaka, rekao da su danas Ustavnom sudu podneli apelaciju sa stavom o ponovljenim izborima koji će biti održani u nedelju.

„Ovi izbori su za nas nepravedni jer zbog grešaka, posebno u glasanju dijaspore, smo dovedeni u nepravedan položaj. Uputili smo poziv našim biračima da ne izađu na izbore, a oni koji izađu mi se na njih nećemo ljutiti. Mi se ovde borimo za svakog građanina u Srebrenici“, kazao je Tabaković, preneo je sarajevski portal Klix.

U Srebrenici je danas boravio i srpski član i predsedavajući Prededništva BiH Milorad Dodik koji je pozvao sve građane, Srbe i Bošnjake, da izađu na izbore da bi, kako je rekao, na taj način pokazali demokratski kapacitet.

Dodik je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa aktuelnim načelnikom Mladenom Grujičićem, koji je osvojio najviše glasova i na izborima u novembru, koje je CIK BiH poništio zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar