U trendu

Bradara: Što se mene tiče, Vlada FBiH je imenovana, čeka se potvrđivanje

SARAJEVO – Predsednica Federacije BiH Lidija Bradara, nakon današnjeg sastanka sa potpredsjednicima Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom, u izjavi medijima je poručila da što se nje tiče, Vlada Federacije BiH je imenovana i čeka se potvrđivanje.

„Odluku, donesenu u skladu sa Ustavom i zadatim rokovima kao i parlamentarnoj većini ne mislim da menjam. Sve ostalo je kupovina vremena i blokada“, kazala je Bradara, preneo je sarajevski portal Klix.

Naglasila je da današnji sastanak nije rezultirao nikakvim promenama stavova, „osim što je gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana“.

Lendo nije stavio potpis na odluku o formiranju FBiH i najavio je da će predlog dostaviti u narednih sedam dana.

„Ono što je pozitivno je da postoji volja za razgovorom uprkos različitim pogledima na većinu problema, kako kod mene tako i kod potpredsednika ne samo za trenutno najaktualniju temu u pogledu imenovanja Vlade FBiH nego i brojne druge“, izjavila je Bradara.

Lendo je nakon sastanka rekao da će Osmorka od SDA dobiti prihvatljivu ponudu.

„Ponudićemo nešto što je u interesu građana, što bi bilo dobro i prihvatljivo za Osmorku. Ne govorim o premijeru i bilo kojem delu kada je u pitanju učešće SDA“, naglasio je.

S druge strane, Stojanović je rekao da se Lendo i SDA hvataju za slamku kako bi ostali u vlasti na nivou FBiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar