U trendu

Brazil: Policija našla ranac sa ličnim stvarima u blizini hotela Da Silve

BRAZILIJA – Policija u glavnom gradu Brazila, Braziliji, saopštila je danas da je pronašla ranac u blizini gde boravi novoizabrani brazilski predsednik Luis Injasio Lula da Silva koji je sadržao samo lične stvari, a da je postojala sumnja da je reč o postavljenoj bombi.

Političke tenzije u glavnom gradu primorale su Da Silvin
tim da pojača bezbednosne protokole za inauguraciju 1. januara, izjavio je u ponedeljak novi ministar pravde Flavio Dino.

Dino je danas rekao da će tranzicioni tim zatražiti
od Vrhovnog suda da zabrani nošenje vatrenog oružja u Braziliji nekoliko narednih dana, od srede do 2. ili 3. januara, a cilj je da i ljudima koji imaju dozvole za nošenje oružja bude
suspendovano zabranjeno nošenje vatrenog oružja.

Policija u Brazilu uhapsila je osumnjičenog za pokušaj aktiviranja eksplozivne naprave kojom je nameravao da izazove haos uoči inauguracije Da Silve zakazane za 1. januar.

Osumnjičeni je podmetnuo bombu u kamion za gorivo u blizini aerodroma u Braziliji, ali ona nije eksplodirala, saopštila je policija, preneo je u ponedeljak Bi-Bi-Si.

Osumnjičeni je rekao nakon hapšenja da je plan skovao sa drugim pristalicama odlazećeg predsednika Žaira Bolsonara koje policija pokušava da locira i uhapsi.

Uhapšeni muškarac priznao je da je došao u Braziliju 12. novembra da bi učestovao u protestima ispred zgrade generalštaba, gde pristalice bivšeg predsednika Bolsonara već nedeljama demonstriraju pokušavajući da isprovociraju intervenciju snaga bezbednosti i spreče da novoizabrani predsednik zvanično preuzme dužnost.

Bolsonarove pristalice su uverene da su izbori pokradeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.