U trendu

Brisel: Ministri odbrane NATO o načinima podrške Ukrajini u sukobu sa Rusijom

BRISEL – Ministri odbrane NATO ponovo se sastaju danas u Briselu kako bi razgovarali o tome kako zapadni saveznici mogu da podrže Ukrajinu u sukobu sa Rusijom.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je da očekuje da će današnji dnevni red u belgijskoj prestonici biti obiman, a očekuje se i rasprava o tenkovima, preneo je Bi-Bi-Si.

Današnja diskusija o podršci Ukrajini dolazi u trenutku kada je ruska vojna proizvodnja gotovo sigurno ispod nivoa koje zahteva rat, što postaje kritična slabost, navele su britanske obaveštajne službe.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su visoki ruski lideri verovatno svesni te činjenice i dodalo da je u nekoliko navrata i predsednik Rusije Vladimir Putin javno pozvao odbrambenu industriju da bolje podrži rat.

Očekuje se da će se o snabdevanju Ukrajine tenkovima intezivno razgovarati, nakon sinoćnjeg tvita ukrajinskog ministra odbrane.

Norveška je juče precizirala da će isporučiti osam tenkova nemačke proizvodnje Leopard 2.

Nemačka je potvrdila prošlog meseca da će poslati 14 tenkova Leopard 2 nakon višenedeljnog pritiska svojih saveznika iz NATO.

Velika Britanija je ranije saopštila da će poslati 14 britanskih tenkova Čelendžer 2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar