U trendu

Brisel razmiĆĄlja o sastanku ruskih i evropskih poslanika u Srbiji

Brisel razmatra ideju da se organizuje sastanak članova Evropskog parlamenta i ruskih poslanika na neutralnoj teritoriji, a kao moguće mesto razgovora predloĆŸena je Srbija, piĆĄe ruski list Izvestija.

„Evropska unija i Rusija treba da počnu da razgovaraju o ključnim pitanjima, ne moĆŸemo da reĆĄavamo samo ona manjeg prioriteta“, izjavio je za list zamenik predsednika Odbora Evropskog parlamenta za odnose s Rusijom JirĆŸi Mastalka, prenosi TASS.

Mastalka je reka da se Srbija razmatra kao potencijalno mesto odrĆŸavanja sastanka.

Razmena iskustva moĆŸe značajno da doprinese svetskoj borbi protiv terorizma, ocenio je Mastalka i dodao da gradjani evropskih zemalja očekuju veću saradnju Brisela i Moskve.

Mastalka je rekao da, poĆĄto ruski poslanici ne mogu da dodju u Brisel zbog evropskih sankcija, „predlog je da se organizuje zajednički sastanak poslanika na neutralnoj zemlji“, na primer u Srbiji.

Izvestija navodi i da je odgovor ruskih poslanika bio pozitivan.

Predsednik Odbora Dume za medjunarodne poslove Leonid Slutski pozdravio je inicijativu.

„PodrĆŸavamo ideju da se nastavi rad odbora za parlamentarnu saradnju Rusije i EU. Hajde da vidimo ko je spreman da učestvuje u delegaciji EU. Teorijski, moĆŸemo da donesemo pozitivnu odluku“, izjavio je Slutski za list.

Zamenik predsednika Odbora Dume za spoljne poslove Aleksej Čepa izjavio je da bi medju glavnim temama tog sastanka trebalo da budu borba protiv terorizma, ekonomija i problemi s migrantima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.