U trendu

Britabski ministar Dejvid Frost potvrdio momentalnu ostavku

LONDON – Britanski ministar za Bregzit Dejvid Frost saopštio je večeras da podnosi neopozivu ostavku, navodeći kao razlog zabrinutost zbog pravca u kome ide vlada premijera Borisa DŽonsona.

„Razočaravajuće je što je ovaj plan postao javan večeras i u datim okolnostima mislim da je ispravno da napišem da se povlačim odmah“, poručio je Frost u pismu DŽonsonu koje je javno objavio kabinet premijera, navodi Rojters.

Britanski ministar za Bregzit Dejvid Frost podneo je ostavku zbog „političkog pravca“ vlade premijera Borisa Džonsona, izvestio je ranije danas list “Mejl on Sandej” .

„Lord Frost je podneo ostavku pre nedelju dana, ali su ga ubedili da ostane do januara“, objavile su britanske novine na Tviteru.

Frost, koji je pristalica Bregzita, predvodio je pokušaje Londona da ponovo otvori pregovore o uslovima izlaska Britanije iz Evropske unije.

List je naveo da je Frostov odlazak podstaknut uvođenjem dodatnih mera protiv kovid-19, koje uključuju vakcina propusnice, kao i zbog generalnog nezadovoljstva vladinom poreskom politikom i troškovima ekološke politike „neto nula emisija“, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.