Britanac otrovan nervnim agensom se probudio

Britanac Čarli Rouli koji se nalazi deset dana u bolnici posle trovanja nervnim agensom novičokom došao je k svesti, javila je danas bolnica u Solsberiju na jugozapadu Engleske gde se leči. 

Bolnica je saopštila da je konstatovano malo ali značajno poboljšanje zdravlja Čarlija Roulija, 45, koji je u „kritičnom ali stabilnom satanju i od sada je svestan“. 

Bolnica je dodala da je to dobra vest ali da još nije prošla sva opasnost i da je Rouli vrlo bolesan i da mu je potrebna specijalizovana nega 24 sata dnevno u bolnici u Solsberiju. 

Roulijeva partnerka Don Sterdžis,44, koja je otrovana istim nervnim agensom, umrla je u nedelju uveče. 

Glavna pretpostavka policije je da je otrov vezan za napad istim moćnim nervnim agensom kojim su, početkom marta, korišćeni u napadu na dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju. 

Policija i dalje pokušava da utvrdi gde su Rouli i njegova partnerka bili izloženi jakoj dozi ovog nervnog agensa, moguće dok su dirali neki kontaminirani predmet. Policija je pretražila detaljno više mesta koja su oni posećivali u Solsberiju i u Ejmsberiju, gde je Čarli Rouli imao stan.

Sterdžes je umrla posle osam dana u bolnici i posle njene smrti otvorena je istraga za ubistvo.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike