U trendu

Britanija: Putnicima iz Kine potreban negativan test na kovid19

LONDON – Putnicima koji putuju iz Kine u Britaniju biće potreban negativan test na kovid19, preneli su danas britanski mediji.

Ranije danas Evropska komisija po‚zvala je države članice na koordinaciju nacionalnih mera zbog porasta broja zaraženih tim virusom u Kini, ali i istakla da je B.F7 varijanta koronavirusa, koja preovladava u Kini, već prisutna u Evropi i da broj infekcija „nije značajno porastao“.

Portal Politico piše da je evropska komesarka za zdravstvo Stela Kirijakides poslala pismo državama članicama sa apelom da procene svoje nacionalne prakse u vezi sa genomskim nadzorom virusa, da povećaju kapacitete i da sprovedu nadzor otpadnih voda, uključujući otpadne vode sa aerodroma.

„Ako se pojavi nova varijanta virusa SARS-CoV2, bilo u Kini ili u EU, moramo je rano otkriti kako bismo bili spremni da brzo reagujemo“, napisala je Kirijakides.

Ranije danas špansko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ta zemlja uvelaobavezu za putnike iz Kine da moraju imati negativan test na kovid19 ili dokaz da su u potpunosti vakcinisani protiv kovida.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar