U trendu

Britanija zamrzla imovinu Romana Abramoviča

LONDON – Britanija je saopštila danas da uvodi meru zamrzavanja imovine za sedmoro ruskih biznismena, uključujući Romana Abramoviča, Igora Sečina, Olega Deripasku i Dmitrija Lebedeva, nakon što su dodati na spisak sankcija.

„Ne može biti sigurnih utočišta za one koji su podržali Putinov žestoki napad na Ukrajinu“, izjavio je britanski premijer Boris DŽonson, a prenosi agencija Rojters.

Abramovič je vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Deripaska ima udeo u „En+ grupi“, Sečin je izvršni direktor „Rosnjefta“, a Lebedev je predsednik Upravnog odbora „Banke Rusije“.

Britanska vlada je, ipak, saopštila da će omogućiti fudbalskom klubu „Čelsi“ da nastavi da igra utakmice i da se bavi drugim fudbalskim aktivnostima.

„Licenca će biti pod stalnom revizijom i blisko ćemo sarađivati sa fudbalskim vlastima“, saopštila je britanska vlada.

Najnovijom odlukom vlasti su, takođe, blokirani planovi Abramoviča da proda ovaj fudbalski klub.

Britanska ministarka sporta Nadin Doris je izjavila da je vlada izdala specijalnu dozvolu kako bi omogućila „Čelsiju“ da igra utakmice, da plaća osoblje i omogući vlasnicima ulaznica da prisustvuju utakmicama. „Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica. Posvećeni smo njihovoj zaštiti“, napisala je ona na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.