U trendu

Britanska policija uhapsila 33 osobe zbog zlostavljanja dece

LONDON – Britanska policija uhapsila je 33 muškarca optužena za seksualne zločine u istorijskoj istrazi povodom zlostavljanja dece u koje je bila uključena i jedna žena, izjavile su danas policijske snage u severnoj Engleskoj.

Kako prenosi Rojters, muškarci su uhapšeni nakon što je jedna žena izjavila da je seksualno zlostavljana kao dete u periodu od 2002. do 2005. godine u Halifaksu, gradu u Zapadnom Jorkširu, izjavila je lokalna policija.

Svi muškarci ispitani su i pušteni pod prismotrom, prema rečima policije.

„Zaštita i bezbednost dece su prioritet…ova operacija deo je akcija policije Zapadnog Jorkšira u kojima se istražuju sadašnji i prošli prestupi u vezi sa decom“, izjavila je inspektorka Laura Nild.

Ona je saopštila i da „borba protiv zlostavljanja dece nije nešto što policija može da sprovodi samostalno“, i da „zbog toga nastavljaju blisku saradnju sa lokalnim vlastima, dobrotvornim i drugim organizacijama koje pružaju podršku žrtvama i dovode prestupnike pred lice pravde.“

Policija Zapadnog Jorkšira je u toku proteklog meseca uhapsila 55 muškaraca u zasebnoj istrazi povodom istorijskih optužbi za seksualno zlostavljanje dece od strane sedam žena iz te oblasti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike