U trendu

Britanska štampa hvali buduću kraljicu Kamilu

Britanska štampa pozdravila je danas na naslovnim stranama želju kraljice Elizabete Druge da njena snaha Kamila postane supruga kraljica kada princ Čarls postane kralj, izraženu u izjavi povodom 70-ogodišnje vladavine.

Kraljica Elizabeta Druga danas postaje prvi britanski monarh koji vlada 70 godina, a uoči proslave platinastog jubileja u pisanoj izjavi reklada je bi volela da vojvotkinja od Kornvola Kamila (Camilla) dobije titulu kraljice supruge kada njen sin i prestolonaslednik princ Čarls postane kralj.

Odluka kraljice Elizabete obeležava dug put ka javnom prihvatanju Kamile koja je jedno vreme kritikovana zbog njene navodne uloge u raspadu braka Čarlsa i princeze Dajane.

Najtiražniji britanski list Dejli mejl (Daily Mail) piše na naslovnoj strani „Kamila će postati kraljica“.

Za taj list izjava kraljice okončava više godina spekulacija i neizvesnosti o budućoj ulozi vojvotkinje od Kembridža i otklanja glasine o mogućoj abdikaciji.

Odluka, kako piše tabloid, pokazuje „jasan znak ne samo o nepokolebljivoj podršci kraljice svojoj snahi već i dokaz o kraljičinoj trajnoj naklonosti prema ženi koja je donela sreću njenom najstarijem sinu“.

Vodeći rivalski konzervativni tabloid Sandej Ekspres (Sunday Express) govori o „poklonu kraljice Čarlsu na njen platinasti jubilej“.

Sandej Tajms ističe da je gest kraljice stavio kraj na više godina „kontroverzi i konfuzije“ o budućoj ulozi vojvotkinje od Kembridža kada njen suprug preuzme tron.

„Prvi put je kraljica dala javno mišljenje o pitanju koje deli javno mnjenje od venčanja Čarlsa i Kamile 2005. godine“, navodi list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar