U trendu

Broj poginulih u Turskoj 8574, Erdogan: Nijedan naš građanin neće ostati bez doma

ISTANBUL – Turski predsednik Režep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska imala problema s prvobitnim odgovorom na zemljotres koji je pogodio južna područja zemlje i naveo da je broj poginulih porastao na 8.574.

Erdogan je po prvi put posetio taj region nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jug Turske i Siriju, a u kojima je potvrđeno više od 11.000 smrtnih slučajeva i u kojima je srušeno više od 6.400 zgrada.

On je izjavio da je prvog dana zemljotresa bilo problema sa putevima i aerodromima, ali da se situacija poboljšava kako vreme odmiče.

„Prvog dana smo imali problema, međutim, od drugog dana nadalje situacija je pod kontrolom. Imamo neke sitne probleme „, ocenio je Erdogan i dodao da je vlada postavila cilj da u roku od godinu dana izgradi stanove za one koji su ostali bez doma u zemljotresima.

„Nijedan naš građanin neće ostati bez doma“, rekao je.

Osim toga predsednik Turske je poručio grđjanima da slušaju isključivo informacije koje dobijaju od vlasti i da ignorišu „provokatore“.

Prema informacijama portala specijalizovanog za praćenje zemljotresa u svetu, CSEM, danas je Tursku pogodio zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar