U trendu

Budući francuski predsednik? U srednjoj školi se zaljubio u profesorku i – oženio je

Mladi francuski političar i kandidat za predsednika, koji će se sa Marin Le Pen boriti za tu poziciju u drugom krugu izbora, Emanuel Makron, pažnju javnosti privlači svojim veoma zanimljivim privatnim životom.

Naime, 39-godišnji Macron je u braku sa 24 godine strarijom Brižit Tronje, svojom profesorkom francuskog jezika i književnosti iz srednje škole – i to katoličke. Njih dvoje su se upoznali kada je Makron imao samo 15 godina, a zbližili su se navodno tokom organizacije jedne školske predstave. Brižit je tada bila u braku iz kog ima troje dece. Danas ima 63 godine i sedmoro unučadi.

Svoju vezu su se na početku krili ali njegovi roditelji su ubrzo saznali za tu romansu i žestoko se usprotivili. Ani Fuldi, koja je pisala knjigu o Makronovom životu rekli su da su profesorki zabanili da se viđa sa njihovim sinom makar dok on ne navrši 18 godina. „Ne mogu vam to obećati“, rekla im je tad, ali oni ipak nisu podneli prijavu protiv nje zbog veze sa njihovim maloletnim sinom.

„Niko neće znati u kom trenutku se naš odnos pretvorio u ljubav, to će uvek biti naša tajna“, rekla je Brižit, prenosi Reuters.

Roditelji su na početku mislili da Makron preko profesorke zapravo pokušava da dođe do njene kćerke i bili su šokirani kada su shvatili o čemu je reč. Inače, njena najmlađa kćerka koja danas ima 30 godina radi na njegovoj kampanji. Njen najstariji sin dve godine je stariji od njenog supruga Makrona, a kćerka na koju su na početku sumnjali njegovi roditelji je isto godište kao i on.

„Naša razlika u godinama nikom ne bi bila čudna da je on stariji od mene“, tvrdi ova bivša profesorka. Sporazumno su odlučili da ne žele da imaju decu, a Tronje je veoma angažovana u suprugovom životu pa je on tokom kampanje izjavio: „Ako nas izaberu, ona će biti tu za mene, imati svoju ulogu i mesto u svemu. Mnogo joj dugujem, pomogla mi je da postanem ovo što jesam“, preneo je Bloomberg.

https://twitter.com/KarlNelsonJR/status/856512523021017090

U poslednje vreme pojavila su se i nagađanja da je Makron zapravo homoseksualac i da je brak sa Brižit samo maska. „Rekla sam mu: ‘To ćeš poreći, zar ne?'“, rekla je njegova majka o trenutku kad je čula te glasine. „Naravno da neću, tako bih samo hranio te neutemeljene glasine“, rekao joj je Makron koga, čini se, mišljenja i priče drugih uopšte ne dotiču.

https://twitter.com/senegal221news/status/856241036670140416

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.