U trendu

Čarls i Vilijam s ljudima u redu za obilazak kraljice

LONDON – Britanski Kralj Čarls Treći i njegov sin Vilijam rukovali su se i pozdravili ljude koji su danas satima čekali u redu u centru Londona da prođu pored kovčega kraljice Elizabete Druge i odaju joj poštu, pitajuhi ih koliko dugo su tamo i da li im je dovoljno toplo.

Uz klicanje okupljenih „hip, hip, ura“ i uzvike „Bože čuvaj kralja“, Čarls i Vilijam su razgovarali sa građanima blizu Lambetovog mosta, dok su se približavali kraju nepreglednog reda ljudi, preneo je Rojters.

Kraljičinih osmoro unučadi ušlo je u Vestminster hol i krenulo ka kovčegu svoje pokojne bake da bi održali bdenje.

Tu su bili princ Vilijam, princ Hari, princeze Betris i Evgenija, Zara Tindel i Piter Filips, ledi Luiz Vindzor i DŽejms vikont Severn.

Sinoć su kralj Čarls i ostala deca kraljice Elizabete Druge održali bdenje pored kovčega kraljice, koji je izložen u Vestminsterskoj dvorani u vreme dok je trajalo odavanje pošte.

Kralj Čarls Treći, princeza Ana i prinčevi Endrju i Edvard stajali su leđima okrenuti kovčegu kraljice, pognutih glava.

Uoči državne sahrane u Vestminsterskoj opatiji u ponedeljak, svetski lideri su počeli da pristižu u britansku prestonicu.

Kanadski premijer DŽastin Trudo i australijski premijer Entoni Albaneze bili su među zvaničnicima koji su danas odali poštu preminuloj britanskoj kraljici, dok se novozelandska premijerka DŽasinda Ardern naklonila kovčegu u petak.

Očekuje se da će predsednik SAD Džozef Bajden odati poštu britanskoj kraljici sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar