U trendu

Ćerka A. Dugina, „Putinovog mozga“, poginula u eksploziji

MOSKVA – Darija Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju „Putinovim mozgom“, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio sam Dugin ili možda oboje.

U policiji ruskoj agenciji nisu potvrdili identitet žene poginule u eksploziji a naveli su da je eksplodirao automobil „tojota lend kruzer“ u blizini sela Boljšoj Vjazemi, u moskovskom regionu.

Kako ocenjuje Si-En-En (CNN), Dugin je desničarski autor i ideolog i smatra se tvorcem ili „duhovnim vođom“ ruske vojne operacije u Ukrajini, kao i da ima značajan uticaj na ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog čega ga nazivaju „Putinovim mozgom“.

Njegova ćerka Darija (30) studirala je filozofiju na Moskovskom univerzitetu.

Ona je u martu ove godine dospela na američku listu sankcionisanih Rusa kao urednik sajta Ujedinjeni svet (UWI), na kojem je u jednom članku navela da će Ukrajina nestati ako bude primljena u NATO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.