U trendu

Češka popušta neka ograničenja

PRAG – Češka vlada odobrila je prvo popuštanje mera ove godine, koje uključuje ponovno otvaranje prodavnica dečije odeće i knjižara, saopštio je danas ministar industrije i trgovine Karel Havliček.

Rojters prenosi da je Havliček u izjavi češkoj agenciji CTK najavio i da će ograničena poseta prostorima na otvorenom, kao što su zoološki vrtovi i botaničke bašte, takođe biti dozvoljena.

Popuštanje mera poklopa se s povratkom učenika od 1. do 5. razreda u školu, što će vlada zvanično odobriti verovatno kasnije danas kao i ukidanje policijskog časa i ograničenje kretanja po zemlji kada vanredno stanje istekne 11. aprila, navodi agencija.

Rojters prenosi da je Češka jedna od zemalja koje su najteže pogođene pandemijom, a do popuštanja ograničenja dolazi jer je sedmodnevni prosečan broj dnevnih infekcija prvi put od sredine decembra pao ispod 5.000, a smanjen je i broj hospitalizovanih bolesnika.

Međutim, broj preminulih od Kovida -19 se više nego udvostručio, na preko 27.000 od početka 2021. godine i najveći je na svetu po glavi stanovnika, navodi sajt „Naš svet kroz podatke“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar