U trendu

Četiri policajca ubijena u centrali policije u Parizu, napadač ubijen

Jedan policijski službenik danas je nožem ubio četiri policajca, medju kojima je i jednu ženu , u centrali policije u Parizu i na njega su zatim policajci pucali i iubili ga, saopštili su zvaničnici.

Napad se dogodio u samom sedištu policije, koje se nalazi u istorijskom centru francuske prestonice blizu katedrale Notr Dam. U kompleksu se nalaz više velikih uprava pariske policije.

Tužilac Pariza Remi Ets rekao je da je ubijeno četvoro ljudi, troje policajaca i jedan administrativni službenik. 

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner rekao je da je osumnjičeni napadač 45-ogodišnji muškarac koji nikad nije pokazivao problema u ponašanju. 

Još jedna žrtva je prebačena u bolnicu i u kritičnom je stanju, prema jednom izvoru bliskom tom slučaju. 

Istražitelji ispituju da li se radi o ličnom sukobu, naveli su izvori. Za sada se ne razmišlja o tome da se radi o terorizmu.

Napadač je radio u sedištu policije u Upravi za obaveštajna pitanja, u kompjuterskoj službi.

On je oko podne napao tri policajca u dve kancelarije u zgradi, rekao je izvor blizak istrazi. Zatim je krenuo stepenicama i napao dve službenice sa kuhinjskim nožem. U dvorištu zgrade jedan policajac mu je naredio da baci nož, ali je morao da puca u njega. Napadač je umro od pogotka u glavu.

Predstavnik polcijskog sindikata Loik Travers rekao je da je napadač bio službenik za primer i da je radio 20 godina u policiji. On je rekao da ne može da se seti napada ovakvih razmera protiv policajaca.

„Ovo je najgori mogući scenario unutrašnji napad medju kolegama koji rade zajedno“, rekao je Filip Kapon iz policijskog sindikata UNSA.

Napad se dogodio dan pošto su hiljade policajaca organizovali protest u Parizu zbog niskih plata, dugih radnih sati i sve većeg broja samoubistava u njihovim redovima.

Francuski premijer, ministar unutrašnjih poslova i tužilac Pariza došli su odmah na mesto incidenta.

Francuski predsednik Emanuel Makron obišao je mesto incidenta da pokaže podršku i solidarnost sa svim zaposlenim, navelo je francusko predsedništvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.