U trendu

CG: Izbori da budu istog dana u 18 opština?

PODGORICA – Lokalni izbori u Crnoj Gori trebalo bi da na proleće iduće godine budu održani u 17 opština istog dana, uz mogućnost da u Tuzima, gde mandat lokalnoj skupštini ističe 2023. godine, dođe do skraćenja mandata i prevremenih izbora, pa da i oni budu održani u istom terminu.

To je zaključak predloga Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, u koji je Dan imao uvid, prenosi portal RTCG.

Zakon je predložio predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demoratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Kako je navedeno u predlogu zakona, prve naredne izbore za odbornike u Skupštini Prestonice Cetinje i skupštinama opština Mojkovac, Petnjica, Ulcinj i Berane, u skladu sa tim zakonom, predsednik države raspisaće istovremeno sa raspisivanjem redovnih izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Skupštini opštine Golubovci, opštine u okviru Glavnog grada i skupštinama opština Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Žabljak i Šavnik.

„Odbornicima u Skupštini Prijestonice Cetinje i skupštinama opština Mojkovac, Petnjica, Ulcinj i Berane produžava se mandat do izbora“, piše u predloženom zakonu.

Istaknuto je da bi bilo krajnje neracionalno da se i dalje nastavi sa postojećom praksom održavanja učestalih lokalnih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar