U trendu

CG: Održan protest protiv formiranja manjinske vlade

PODGORICA – Ispred zgrade crnogorske Vlade večeras je održan miran protest nekoliko stotina građana koji se protive inicijativi o formiranju manjinske vlade.

Učesnici protesta su se potom preselili ispred Skupštine Crne Gore, gde je saobraćaj bio blokiran.

Organizator skupa nije poznat, a među građanima su bili prisutni poslanici Demokrata i Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore, koji su poručili da se prekraja izborna volja građana.

Posle 40-ak minuta građani su se razišli, prenela je RTCG.

Među građanima bili su prisutni poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Ujedinjene CG Vladimir Dobričanin i poslanik Prave CG Marko Milačić.

Koprivica je kazao da žele da sačuvaju izbornu većina od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

„To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da proveri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu“, kazao je Koprivica.

On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na ovo.

Protestu je prisustvovao i poslanik Ujedinjenje Crne Gore Vladimir Dobričanin koji je naglasio da sada kada su počele promene koje će doneti boljitak građanima, počinje rušenje kompletnog sistema.

Nije bitno je li to Vlada, oni ruše ono što je narod izabrao 30. avgusta, rekao je Dobričanin.

Građani su najavili novo okupljanje za sutra u isto vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar