U trendu

CG: Pojacano obezbeđenje tuziocu, direktorki Libertasa

PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da je, nakon obavljenih konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom, odlučeno da bude povećan stepen zaštite po mestu kretanja i mestu stanovanja glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, kao i direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas Preš Oliveri Lakić.

Adžić je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno i sa svim svojim kapacitetima stati u zaštitu svih koji doprinose borbi protiv organizovanog kriminala, vladavini prava i ubrzanom putu ka EU, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

„Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar