U trendu

CG: Policajci deaktivirali zabranu ulaska određenim osobam

PODGORICA – Savetnik za bezbednost crnogorskog premijera Vojo Laković podneo je danas Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, krivičnu prijavu protiv pet službenika Uprave policije i N.N. lica, zbog deaktiviranja zabrane ulaska određenim osobama u ovu zemlju, gde su počinili određena krivična dela.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da se u prijavi navodi da su ti policijski službenici i N.N. lice u kontinuitetu, u periodu od 2018. do ove godine, kao službena lica „pristupajući informaciono-komunikacionom sistemu i u njemu, bez pravnog osnova – odgovarajuće odluke Ministarstva unutrašnjih poslova, deaktivirali zabrane ulaska u Crnu Goru licima kojima je izrečena mera zabrana ulaska u Crnu Goru, jer to zahtevaju razlozi nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Navodi se da su osumnjičeni službenici, na ovaj način, omogućili osobama koje su bila pod merama zabrana, da nesmetano uđu u Crnu Goru.

Dodaje se da su po ulasku u Crnu Goru te neke od navedenih osoba izvršile više krivičnih dela za koja se protiv njih, u Specijalnom državnom tužilaštvu, vodi krivični postupak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar