U trendu

CG: Rad na identifikaciji autora uvredljivu ilustracije

PODGORICA – Crnogrska policija, u saradnji sa tužilaštvom, intenzivno radi na identifikovanju osoba, koje su napravile ilustraciju uvredljive sadržine na kojoj je ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore Vesna Bratić i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, pripadnici Odeljenja bezbednosti Cetinje juče su pozvali jednu žensku osobu koja je na svom profilu na društvenoj mreži objavila spornu ilustraciju uvredljive sadržine i od nje prikupili obaveštenja o tim okolnostima.

Kako se dodaje, ona je navela da je sadržaj preuzela sa jedne stranice i podelila na svom profilu.

Policija u odnosu na prikupljene podatke preduzima dalje aktivnosti o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena, poručuje se u saopštenju.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da policija sprovede aktivnosti na identifikciji autora spornog sadržaja i osoba koje su sadržaj delile kako bi se utvrdio stepen njihove odgovornosti.

Na ilustraciji se vidi ministarka kako kleči ispred episkopa Joanikija, a uz to je napisano „Tako se pričešćuje…baka joj rekla“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.