U trendu

CG: SDP prihvatio sporazum o učešču u budućoj vladi

PODGORICA – Predsedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade Crne Gore.
Konstatovano je da je Sporazum utemeljen na vrednostima Ustava, evropske i evroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrednosti su i konstanta političkog delovanja SDP-a od osnivanja partije pre više od tri decenije.

SDP je saopštils da je time usvojena odluka o učešću te partije u manjinskoj Vladi, prenose Vijesti.

U manjinskoj Vladi predsednik SDP Raško Konjević biće potpredsednik za politički sistem i ministar odbrane,a počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić ministar spoljnih poslova.
„SDP će se u manjinskoj Vladi, kao što je to uspešno radio tokom celokupnog političkog delovanja, beskompromisno i nepokolebljivo zalagati za ideju evropske i građanske Crne Gore i daljeg snaženja prozapadnog kursa“, navodi se u saopštenju.

SDP je delovanjem u vlasti do 2016. godine „značajno doprineo ostvarivanju strateških istorijskih ciljeva nezavisne Crne Gore, članice NATO i države na putu ka EU koja je i Ustavom iz 2007. godine snažno identitetski i državotvorno utemeljena“, podsetili su u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar