U trendu

Čikago: Na turniru sakupljeno 20.000 dolara za bolesnu decu

ČIKAGO – Tradicionalni internacionalni turnir u fudbalu na kojem je učestvovalo 30 ekipa, održan je tokom vikenda kod Čikaga, a pobednici su svoje novčane nagrade dali u dobrotvorne svrhe bolnici „Šrajners hospitals for čildren“ koja leči bolesnu decu iz celog sveta, javila je Srpska televizija u SAD.

Na turniru, koji svake godine organizuju kompanije Kompas Holding i Internešenel Traking Asosijejšn (ITA) prvo mesto i nagradu od 3.500 dolara osvojila je ekipa “MGR Frajt Sistems“.

Drugo mesto osvojila je ekipa “RD Expedited” ($2.500) a treće mesto pripalo je ekipi “Kompas Holding LLC“($1.500).

Sve tri ekipe svoje novčane nagrade dale su u dobrotvore svrhe bolnici koja se bavi lečenjem bolesne dece iz celog sveta.

Tokom turnira takmičari, publika i posetioci sakupili su značajna sredstva za dečiju bolnicu a vlasnik kompanije Kompas Holding Roj Dobrašinović rekao je da će domaćin događaja ITA duplirati sakupljeni iznos tako da će dečja bolnica Šrajner hospitals for čildren dobiti oko 20.000 dolara pomoći.

Pored takmičenja u fudbalu organizovan je i veliki “Traking Netvorking event“, događaj na kome učestvuje dosta transportnih kompanija i druge kompanije bliske ovom poslu i tokom kojeg se svake godine kao glavna nagrada na lutriji izvlači i dodeljuje kamion.

Andre Vukić iz Niša ovogodišnji je dobitnik kamiona “Freightliner” u vrednosti od 65.000 dolara koji dodeljuje ITA.

Roj Dobrašinović, vlasnik kompanije Kompas Holding kaže je ITA turnir i netvorking veoma značajan ne samo za sport nego i za vozače kamiona, učesnike i prezentere, porodicu i decu.

Kompanija upošljava 50.000 vozača a u samoj kompaniji radi oko 400 zaposlenih. Pored Čikaga, Kompas Holding ima kancelarije i u još nekoliko američkih država, a u Evropi u Beogradu, Kragujevcu i na nekoliko lokacija u Makedoniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar