U trendu

Čikago: Optuzeni za pucnjavu razmisljao o još jednom napadu

ČIKAGO – Optuženi za ubistvo sedam osoba na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga, Robert Krimo, priznao je policiji da je pucao sa krova zgrade i da je zatim pobegao u Medison u Viskonsinu, gde je razmišljao da takođe otvori vatru na jednom događaju, saopštile su vlasti.

„Osumnjičeni se vratio u Ilinois, gde je kasnije uhapšen nakon što je odlučio da nije spreman za napad u Viskonsinu“, rekao je portparol Operativne grupe za istragu krivičnih dela okruga Lejk Kristofer Koveli na konferenciji za novinare u sredu, nakon saslušanja na kojem je 21-godišnjem Krimu odbijena kaucija, prenosi AP.

Koveli je rekao da nije izgledalo da osumnjičeni planira napad i u Viskonsinu, ako da je nakon što je tamo pobegao, video još jednu proslavu Dana nezavisnosti i „ozbiljno razmišljao“ o tome da i tamo zapuca.

Krimo je u sredu prvi put izveden pred sud u Ilinoisu, gde se samo kratko obratio sudu da bi potvrdio da nema advokata, tako da će ga zastupati javni branilac.

Pomoćnik državnog tužioca okruga Lejk Ben Dilon rekao je na sudskom pretresu da je napadač pucao na ljude okupljene preko puta ulice i da je na krovu ostavio čaure 83 metka i tri šaržera.

Policija je sopštila da je Krimo, koji je optužen za sedam ubistava pošto je nasumično pucao na ljude na proslavi, prethodno legalno kupio pet komada oružja, uprkos tome što su nadležni bili obavešteni da je dvaput pretio nasiljem i samoubistvom 2019. godine.

Tužilac okruga Lejk Erik Rajnhart kazao je da Krimo, ako bude osuđen, može da dobije i doživotni zatvor bez mogućnosti ulaganja žalbe.

Rajnhart je na konferenciji za novinare posle sudskog pretresa rekao da su vlasti ispitale osumnjičenog i da je on „detaljno ispričao i priznao šta je uradio“.

U masakru koji se dogodio u predgrađu Čikaga Hajlend parku, za vreme parade, ubijeno je šestoro ljudi, a sedma žrtva je preminula u bolnici. Više od 30 ljudi je ranjeno.

Detektivi koji ispituju optuženog još nisu, međutim, uspeli da utvrde koji je motiv zločina, ali su rekli da nema indicija da je žrtve birao po rasi ili religiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar