najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Cipras: Grčkoj mesto u Evropi, ali “ne” predlogu kreditora

Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je i danas svoje sunarodnike da na referendumu glasaju protiv predloga stranih kreditora o finansijskom spasavanju Grčke, poručio da se o članstvu te zemlje u evrozoni ne odlučuje u nedelju i naglasio da je Grčkoj nesumnjivo mesto u Evropi.

On je u televizijskom obraćanju naciji poslednjeg dana kampanje uoči referenduma zakazanog za nedelju, rekao da analiza Međunarodnog monetarnog fonda, prema kojoj je grčki dug neizdrživ, opravdava odluku njegove vlade da odbije paket pomoći stranih kreditora koji ne uključuje otpis duga, prenosi Rojters.

“Juče se dogodilo nešto što ima veliki politički značaj. MMF je objavio izveštaj o grčkoj ekonomiji koji predstavlja veliku pobedu grčke vlade pošto potvrđuje ono što je očigledno – da je grčki dug neizdrživ”, istakao je Cipras.

On je zatražio da dug njegove zemlje bude smanjen za 30 odsto i da joj bude odobren grejs period od 20 godina, navodi AFP.

Cipras je danas ponovo pozvao Grke da glasaju protiv predloga stranih poverilaca, da kažu “ne” ucenama i ultimatumima i da mirno odluče o svojoj budućnosti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike