U trendu

Članovi Predsedništva BiH sa turskim ministrom odbrane

SARAJEVO – Članovi predsedništva BiH sastali su se danas u Sarajevu sa ministrom odbrane Turske Hulusijem Akarom.

Oni su pozdravili izuzetno dobre i prijateljske političke odnose i saradnju BiH i Turske, koje prate intenzivne posete na visokom nivou, saopšteno je iz predsedništva.

U saopštenju je navedeno da BiH i Turska nemaju otvorenih pitanja, kao i da su najvažnije oblasti bilateralnih odnosa pravno uređene, što predstavlja dobru osnovu za unapređenje dobre bilateralne saradnje, prenosi RTRS.

Akar je preneo domaćinima pozdrave turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana i njegovu nameru da se nastave prijateljski odnosi i saradnja u svim oblastima između BiH i Turske.

Ponovio je snažnu podršku stabilnosti i prosperitetu BiH, izrazivši spremnost da odgovori na svaki zahtev za pomoć i saradnju koji BiH uputi Turskoj.

Govoreći o saradnji u oblasti odbrane, konstatovano je da na zadovoljavajućem nivou, o čemu svedoče brojni potpisani sporazumi i oni koji su u fazi pripreme, navedeno je u saopštenju.
Akar je izrazio spremnost da se nastavi saradnja u oblasti edukacije pripadnika vojnih snaga kroz vojne vežbe i proces deminiranja.

Članovi predsedništva BiH zahvalili su Turskoj na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci i pomoći, istakavši konstruktivnu ulogu Turske na zapadnom Balkanu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar