U trendu

CMG: Si Đinping naglasio važnost vođenja vojske u skladu sa zakonom

Kineski predsednik Si Đinping istakao je važnost vođenja vojske u skladu sa zakonom i jačanja vladavine prava u nacionalnoj odbrani i vojnoj izgradnji, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Si koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije (CVK), izneo je to na plenarnom sastanku delegacije Narodno-oslobodilačke vojske i Narodne oružane policije, na Petoj sednici 13. Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tela Kine.

Osvrnuvši se na proteklu godinu, Si je rekao da su oružane snage odlučno sprovodile odluke i uputstva Centralnog komiteta KPK i CVK, obezbeđujući dobar početak 14. petogodišnjeg plana i dajući snažnu podršku razvoju.

On je istakao važnost sprovođenja strategije vođenja oružanih snaga u skladu sa zakonom.

„Rukovođenje vojskom u skladu sa zakonom je osnovni način da Partija gradi i vodi vojsku i neizbežan uslov za ostvarivanje partijskog cilja izgradnje jake vojske u novoj eri“, rekao je.

Si je ukazao da su „neophodni napori da se u potpunosti primeni razmišljanje Partije o jačanju vojske u novoj eri i fokusiranje na izgradnju jake, moderne i standardizovane revolucionarne vojske“.

Oružane snage, zaključio je Si, treba da pojačaju vojnu obuku i borbenu gotovost, da pomognu lokalnim vlastima u održavanju društvene stabilnosti i da čuvaju nacionalnu bezbednost i stabilnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.