U trendu

Čović najavio izbor predsednika FBiH bez Bošnjaka

SARAJEVO – Predsednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će kandidati srpskog i hrvatskog naroda danas izabrati predsednika Federacije BiH, ako SDA nastavi blokadu.

„S obzirom na to da je predstavnik bošnjačkog naroda celu prošlu sedmicu izbegavao sastanak, mislim da će predstavnik hrvatskog i srpskog naroda danas završiti taj posao i usaglasiti se da je Lidija Bradara predsednik FBiH, te to uputiti u dalju proceduru“, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Prema njegovim rečima, biće vidljivo da gospodin ispred SDA želi da blokira proces, što je SDA radila poslednje četiri godine, a fakturu za to je želela da ispostavi HDZ-u.

On je objasnio da Parlament FBiH nakon toga može potvrditi predlog, te dodao da neće odgovarati na pismo kandidata SDA za potpredsednika FBiH Refika Lende.

„Verujem da iz ove sedmice nećemo izaći bez toga da nemamo predsednicu, a onda idemo u proces predloga mandatara i Vlade FBiH. Nećemo pasti pod uticaj pisama, ja na njega neću ni odgovoriti“, rekao je Čović, preneli su sarajevski mediji.

Čović je dodao da Šmit ne bi trebalo da deluje u slučaju predsednika FBiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.