U trendu

Čović: Uverljivo smo dobili izbore unutar hrvatskog naroda

MOSTAR – Predsednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović izjavio je sinoć da su liste stranaka okupljene oko krovne institucije Hrvata u BiH „uverljivo pobedile unutar hrvatskog naroda“.

„Kampanja koju smo provodili bila je pozitivna i bez ikakve ostrašćenosti. BiH ne može biti evropska, a ni normalna država bez hrvatskog naroda“, rekao je Čović.

Liste Hrvatskog narodnog sabora za županijske, entitetske i državne institucije, osvojile su sjajan rezultat.

„U situaciji smo i dalje da brojniji narod u FBiH može lagodno odvojiti 300.000 glasova i izabrati Hrvatima člana Predsedništva BiH. Pogrešili su i ovaj put“, rekao je Čović u Mostaru.

Poručio je i da bez hrvatskog naroda u BiH neće moći da se vodi politika.

Dodao je da Željko Komšić neće moći, kao ni do sada, da dođe u mesta gde žive Hrvati te da je posve jasno da nema legitimitet hrvatskog naroda u BiH.

„Nismo zadovoljni Šmitovim paketom jer se presuda Ljubić nije implementirala u potpunosti i jer se odluka ne odnosi na sve administrativno-političke razine vlasti“, dodao je Čović.

Hrvatski narod je izabrao je ono što je hteo, rekao je Čović i istakao da je politika koju je vodio Bakir Izetbegović odavno poražena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar