U trendu

Crnogorski MSP najavio mere protiv ministra savetnika

PODGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će preduzeti mere protiv ministra – savetnika u Ambasadi Srbije u Podgorici zbog nepoštovanja Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

“U delovanju ministra-savetnika Ambasade Srbije, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama”, navedeno je u saopštenju iz tog resora.

U saopštenju se ne precizira na koji način je ministar-savetnik Ambasade Srbije u Podgorici “flagrantno” prekršio “slovo i duh” Bečke konvencije.

Navode da je u otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumevanje, ambasador Srbije u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore precizno i detaljno obavešten o karakteru, kako kažu, ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim merama koje će biti preduzete od crnogorskih organa.

Istovremeno, dodaje se, da se diplomata u zvanju ministra savetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša i deluje primereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mera protiv nje nema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.