U trendu

Crnogorski pasoš nudi se na sajmu u Dubajiu

DUBAI/PODGORICA – Konsultantske firme nude crnogorski pasoš kroz kampanju „Ulaganjem do državljanstva“ na sajmu imigracije i mogućnosti za dodatno državljanstvo (GNICE), koji je danas počeo u Dubaiju.

U hotelu Kraun Plaza u Dubaiju učesnici i posetioci moći će da saznaju o mogućnostima za imigraciju i dodatno državljanstvo.

Sajam se održava od 18. do 20. novembra.

U pitanju je trodnevni događaj koji je besplatan za prisustvovanje i okuplja sve zainteresovane strane – uključujući konsultante za imigraciju, stručnjake iz industrije i portparole vodećih država koje nude programe državljanstva i boravka putem investicija – sve to na jednoj platformi“, navodi se, između ostalog, u članku „Gulf Newsa“, preneo je portal RTCG.

Vlada Crne Gore odlučila je da ukine program ekonomskog državljanstva koji ističe 31. decembra ove godine.

Kako su rekli, imajući u vidu rezerve Evropske komisije prema ovom pitanju zbog mogućeg otežavanja puta Crne Gore ka EU, vlada je stava da ne treba produžavati progam nakon isteka njegovog trogodišnjeg trajanja 31. decembra.

Kako je objašnjeno iz vlade, stav Evropske komisije o dodeli ekonomskog državljanstva je da se na taj način krše pravne norme Evropske unije, te je u tom kontekstu naglašena i potreba za postepenim ukidanjem ove šeme, s obzirom na rizike koje ona nosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar