U trendu

Čubrilovic: Hvala delegaciji iz Francuske što je danas u RS

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zahvalio je delegaciji iz Francuske što su baš danas u poseti Banjaluci i Republici Srpskoj.

Delegaciju iz Francuske predvodili su evropski parlamentarci Tijeri Marijani i Erve Živen.

„Ako imate ovakve prijatelje, koji su tradicionalno prijatelji srpskog naroda, onda možete da računate na budućnost i perspektivu Republike Srpske i razvoj ukupnog regiona“, rekao je Čubrilović, preneo je sajt RTRS.

Marijani je istakao je da ono što se priča u Evropskom parlamentu nije ono što odgovara realnosti, zbog čega su došli da se uvere šta se zaista dešava.

„Mislim da je važno da Republika Srpska sama u Evropskom parlamentu objasni svoju poziciju. Mi pripadamo grupi koja se zove ‘Demokratija i identitet’ i razumemo vašu borbu i podržavamo vas u tome da zaštitite svoj identitet“, naveo je Marijani.

Živen je naveo da su u Srpsku došli i da prenesu poruke prijateljstva na 30. rođendan Republike i istakao da se „ovde se narod bori za svoj identitet, svoj prostor i demokratiju“.

„Strani uticaj je takav da se ne poštuje volja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ubeđeni smo u to da narodi u BiH sami mogu da donesu rešenja koja su dobra za sve, bez stranog uticaja“, poručio je Živen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.