U trendu

Čudo u Kaliforniji: Pronađene sestre od 8 i 5 godina koje su nestale u petak

Dve sestre, od osam i pet godina, koje su u petak nestale u Severnoj Kaliforniji pronađene su danas posle masovne potrage u kojoj su bili angažovani i helikopteri i psi za traganje.

https://twitter.com/PaulJ37589258/status/1102299938145284096

Sestre Kariko, Leja (8) i Kerolajn (5), pronašli su kapetan vatrogasne jedinice i vatrogasac koji su pratili tragove čizama koje su nosile devojčice.

„Ovo je potpuno čudo“, rekao je oblasni šerif Vilijam Honsal, objašnjajajući da su pronađene u divljini Severna Kalifornijhe.

Iako su devojčice dehidrirale, one nisu povređene i dobrog su raspoloženja, dodao je Honsal.

On je naveo da su devojčice članovi lokalnog kluba gde su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom što im je, kako se veruje, pomoglo.

Sestre su nosile čizme i jele su štanglice od žitarica, prenosi AP.

Za nestalim sestrama tragalo je više od 100 policajaca i spasilaca, među kojima i pripadnici Nacionalne garde i američke obalske straže.

One su poslednji put viđene u petak oko 14.30 sati po lokalnom vremenu ispred svoje kuće u Benbou, malom mestu na 320 kilometara severozapadno od Sakramenta.

Nada da će devojčice biti pronađene kod spasioca se probudila kada su u subotu naišli na otiske njihovih gumenih čizmica i omote od štanglica od žitarica, rekao je porucnik majk Fridli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar