U trendu

Cvijanović: Potezi Republike Srpske nisu antidejtonski

BANJALUKA – Potezi Republike Srpske nisu antidejtonski i secesionistički, nisu usmereni ka otimanju, već vraćanju dejtonskih nadležnosti, poručila je predsednica Željka Cvijanović.

U emisiji RTRS ona je sinoć ocenila da se samo unutrašnjim razgovorom mogu rešiti problemi u BiH i da uplitanje stranaca nije od pomoći.

„Republika Srpska je politički i i finansijski stabilna. Institucije rade svoj posao, a za rešenje situacije na nivou BiH, potreban je dijalog“ smatra Cvijanović.

Ona je izjavila da Republika Srpska nema pretenzije da bilo šta uzima od BiH, a da ono na čemu insistira jesu mir, saradnja i razgovori.

Cvijanović je dodala da se budućnost ne može graditi bez unutrašnjeg dijaloga, a da u BiH dominiraju strani posrednici i da zato Srpska insistira na primeni Ustava i nadležnostima koje su joj oduzimane.

„Ovđe nema dijaloga zato što bošnjačka politika smatra da šta god oni urade, iza sebe imaju strance koji će to uraditi, oni su na istoj strani, oni će nešto popraviti. Nije tačno, petljali su se, centralizovali su, nametali su. Jesmo li zadovoljni, vidite da nismo i to smo baš nezadovoljni svi“, poručila predednica Republike Srpske.

Ona je rekla i da političko delovanje Republike Srpske nije usmereno ka urušavanju teritorijalnog integriteta, i da nije antiustavno i antidejtonsko.

„Potencijalne sankcije su besmislene, a pričama o sukobima bezuspešno se privlači pažnja međunarodnog faktora kojem ova teritorija nije prioritet“, zakljucila je Cvijanović, navodi RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar