U trendu

Cvijanović: Važno prisustvo u Sankt Peterburgu

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja zajedno sa predsedavajucim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF), izjavila je da je ovogodišnji forum u znaku saradnje dve velike svetske sile – Rusije i Kine, ali i saradnje sa evropskim zemljama.

Cvijanoviceva je za RTRS ocenila i da je veoma važno to što i za Republiku Srpsku ima mesta na ovakvim dogadajima.

Cvijanovićeva je rekla da je Republika Srpska učešćem na Ekonomskom forumu, koji je ove godine okupio rekordan broj učesnika, još jednom pokazala svoju vidljivost na međunarodnom planu.

Ona je istakla značaj direktnih kontakata i s predstavnicima ruskih kompanija koje su važne za realizaciju projekata u RS.

„Dobro je da smo deo te priče. Naravno, razmišljamo na praktičan i na pragmatičan način i osim vidljivosti, važno je šta možete da uradite za svoju zemlju. Mi se bavimo konkretnim stvarima, kao što je gasifikacija i projekti digitalizacije o kojima smo pričali s partnerima iz Rusije i Kine“, rekla je predsednica RS.

On je navela da će najkonkretniji oblik saradnje doneti potpisana Mapa puta s gradom Sankt Peterburgom, koju je prati i Akcioni plan koji precizno definiše nosioce planiranih aktivnosti i rokove njihove realizacije.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu pokazuje sposobnost Rusije da okupi važne političke ličnosti, kao i da se na ovom prestižnom događaju, koji okuplja predstavnike biznisa na globalnom planu, razmotre najvažniji ekonomski izazovi, ali i ukaže na buduće pravce razvoja, zaključila je Cvijanovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.