U trendu

D. Mladić: Aktivistima smeta mural jer je u „krugu dvojke“

BANJALUKA – Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kaže da je uništavanje murala sa likom njegovog oca u Beogradu i protest organizovan pod nazivom „Mural mora pasti“, izrežirana predstava koordinirana sa, kako kaže, politikama koje idu spolja prema Srbiji i Republici Srpskoj.

U izjavi za Radio televiziju Republike Srpske Darko Mladić kaže da ne zna ko je naslikao mural, ali ističe da je on „verovatno nastao kao reakcija na nepravednu presudu generalu Mladiću“.

Aktivistima koji se protive muralu, kaže, očito smeta što je on naslikan u centru „kruga dvojke“ koji smatraju svojom teritorijom i odakle, navodi, „deluju protiv interesa Srbije“.

Proteste protiv murala njegovom ocu uporedio je sa kampanjom Klintonove administracije 1994. godine kada je, dodao je, „već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, ali im je trebala podrška jevrejskog lobija pa su organizovali demonstracije u Njujorku i Vašingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste i dobili tu podršku“.

Rekao je i da je očigledno da strani centri, od kada je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo sporni zakon u BiH, „polako i kontrolisano destabilizuju situaciju, te da je i priča u vezi murala deo izrežiranih incidenata koje su planirali“.

„Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, ođednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru…“, rekao je Darko Mladić i dodao da smatra da je reč o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je, kaže, delom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.