U trendu

Dačić i Bin Zajed dogovorili ukidanje viza za građane Srbije

ABU DABI – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje UAE šeik Abdulah bin Zajed
dogovorili su danas ukidanje viza građanima Srbije koji putuju u tu zemlju. Dačić i njegov domaćin konstatovali su visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovorili njihovo dalje jačanje i unapređivanje.

Ministar Dačić, koji boravi u poseti Ujedinjenim arapskim emiratima, istakao je zadovoljstvo nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom koji beležimo u međusobnoj ekonomskoj saradnji.

Potvrdio je spremnost Srbije za dalje jačanje i proširenje svestrane saradnje na svim poljima.

Sagovornici su istakli da su zadovoljni i činjenicom da je u prethodnom periodu potpisan veći broj važnih bilateralnih sporazuma iz mnogih oblasti.

Dvojica ministara razgovarala su o održavanju prve sednice Mešovitog komiteta za saradnju između Srbije i Emirata koja treba da bude održana sredinom novembra u Beogradu.

Ministar Abdulah bin Zajed naglasio je da poseta šefa srpske diplomatije predstavlja potvrdu prijateljskih i partnerskih odnosa dve države i ponovio spremnost njegove zemlje da sa Srbijom gradi izuzetne bilateralne odnose.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.