U trendu

Dan: Đukanović za mandatara bira Abazovića

PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Đukanović će najverovatnije sutra obaviti konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi lideru URA Dritanu Abazoviću, jedinom koji u ovom trenutku može da obezbedi većinu od najmanje 41 poslanika, piše portal podgoričkog Dana.

Portal to piše pozivajući se na više puzdanih izvora uz napomenu da se u političkim kuloarima govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja meseca treba očekivati sednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43., ovoga puta, manjinska Vlada Crne Gore

Đukanović je pre dva dana rekao da je njegova Demokratska partija socijalista spremna da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rešenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi sa dosadašnjom vladom.

Rekao je i da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako je naveo, u ovom trenutku ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rešenja za izlazak iz krize.

Đukanović smatra da bi manjinska vlada trebalo da traje godinu, i da je veoma važno utvrditi prioritete kojim će se baviti u tom periodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar