U trendu

Dan Republike biće obeležen u BL i IS, ali i u gradovima širom srpske

BANJALUKA – Centralne manifestacije povodom obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, biće održane u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a manifestacije tim povodom biće održane i u drugim gradovima širom Srpske.

Prema programu obeležavanja Dana Republike, u nedelju, 8. januara, u 10.00 časova predviđeno je polaganje venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a u 11.00 časova na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela Bosna.

U 12.00 časova biće položeni venci kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsednika Republike Srpske položiće cveće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske.

Povodom Dana Republike, u 12.00 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće venac na spomen-obeležje bivšeg predsednika Republike Milana Jelića, najavljeno je iz Kabineta predsednika Srpske.

U 13.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodela odlikovanja zaslužnim isntitucijama i pojedincima, a u 16.00 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija Povodom Dana Republike.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18.00 časova biće upriličen svečani prijem.

U ponedeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Povodom Dana Republike, u 12.00 časova biće položeni venci na Srpskom vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ u Sokocu, a u 14.00 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu.

U 19.00 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Petersburga sa predstavom „Želim živjeti“, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Navodi se da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obeležen u svim gradovima i opštinama širom Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar