U trendu

Danas protesti zbog prekrajanja izborne volje

PODGORICA – Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za danas protestno okupljanje u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje građana i očekuje prisustvo velikog broja građana.

Martinović je kazao da građani osećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog izdaje koja je pečatirana smenom Alekse Bečića.

Funcioneri Demokrata, najavio je, okupiće se danas u 18 sati kod Hrama Hristovog vaskrsenja, gde će, kako je rekao, mirno i dostojanstveno izraziti demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izraze nezadovoljstvo.

“ Došlo je do prekrajanja izborne volje građana od koalicije Crno na bijelo, koja tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)“, naveo je Martinović.

Prema njegovim rečima, taj čin je suprotan Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

Demokratama će se na protestu pridružiti i Demokratski front, potvrdio je sinoć jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, gostujući na Adria televiziji.

Mandić je rekao da su protest zakazale Demokrate, ali da će im se Demokratski front pridružiti i na taj način iskazati solidarnost u nepravdi koja se dogodila smenom predsednika parlamenta Alekse Bečića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.