U trendu

De Niro i Boldvin zviždali Trampu ispred njegovog hotela! (video)

Holivudski glumci Robert de Niro i Alek Boldvin, oskarovac Majkl Mor i pevačica Šer bili su među hiljadama demonstranata koji su protestovali ispred Trampovog hotela u Njujorku, javlja AFP.

Na plakatima u Trampovom rodnom gradu, gde je većina glasala za Hilari Klinton na prošlogodišnjim izborima, moglo se pročitati „Borimo se protiv Trampa svaki dan“ i „Pravda i građanska prava za sve“.

Protest je održan u četvrtak uveče, ispred hotela „Trump International“, na Kolumbovom trgu, pored Central parka.

Holivudske zvezde bile su jako glasne u svojoj kritici Trampa.

Alek Boldvin je podigao mase imitirajući novoizabranog predsednika, dok je Majkl Mor izjavio – „On ne vlada sa mandatom“, što je podsećanje da je, na nivou SAD, Klintonova osvojila više glasova od Trampa.

„Mi smo većina. Ne odustajte. Ja neću. Neće izdržati četiri godine“, dodao je Mor.

https://www.youtube.com/watch?v=HztEHCdEhs8

De Niro se takođe obratio masi, pozivajući ih da ne gube snagu: „Šta god se desilo, mi Amerikanci, mi Njujorčani, mi patriote, stajaćemo ujedinjeni za svoja prava i prava naših sugrađana“.

Gradonačelnik Njujorka, Bil de Blazio pozvao je Amerikanci širom zemlje da se oglase, kako bi njihove prigovore čula novoizabrana administracija.

„Donald Tramp je oduvek voleo da kaže da je stvorio pokret, sada je vreme za nas da stvorimo sopstveni pokret, koji kreće večeras i širi se na celu zemlju, večeras, sutra i u nadolazećim danima“, rekao je De Blazio.

On se založio za univerzalnu zdravstvenu zaštitu, zaštitu sveta od globalnog zagrevanja i odbranu prava stečenih pod Obaminom administracijom.

„Pogledajte hiljade koju su se okupili ovde večeras i to je samo početak“, dodao je De Blazio.

Anketa koju je izbacio Univerzitet Kvinipiek pokazala je da 46 odsto glasača u Njujorku smatra da bi gradonačelnik trebalo da pokuša da se složi sa novoizabranim predsednikom, dok 45 odsto smatra da bi trebalo da bude nacionalni lider protiv Trampovih odluka.

Grafički dizajner Patrik Marvos rekao je da je ovo protest protiv svega što Trampova administracija i kabinet predstavljaju.

„Od LGBT prava, preko prava žena, do prava muslimana. Mislim da je ovo simbol da ljudi neće stajati dokono i pustiti ih da rade šta žele. Gledaćemo ih i držaćemo ih odgovornima“, rekao je on.

Kerol Bej, terapeut, rekao je: „Ovde smo jer osećamo da ćemo izgubiti sve što smo dobili u prethodnih 50 godina – građanska prava, slobodu govora, zdravstvenu zaštitu, prava žena, mir u svetu, samo recite“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar