U trendu

Dečak koji muca zasenio Bajdena na Demokratskoj konvenciji

VAŠINGTON – Najupečatljivija scena poslednje večeri Demokratske nacionalne konvencije nije bio nastup političara ili holivudske zvezde, nego govor trinaestogodišnjeg dečaka kome je Džo Bajden pomogao da prevlada problem s mucanjem.

Trinaestogodišnji Brejden Herington poručio je u emotivnoj video-poruci da je Bajdena upoznao na predizbornom skupu u Nju Hempširu početkom godine.

„Bez njega, danas ja ne bih govorio“, kazao je nasmešeni dečak, objavili su američki mediji.

„Bajden mi je rekako da smo mi članovi istog kluba. Mi mucamo. Bilo je neverovatno čuti da je neko poput mene postao potpredsednik“, izjavio je Brejden.

Sedamdesetsedmogodišnji Bajden kao dete je veoma mucao zbog čega su mu se okrutno rugali.

Bajden, ponekad u sklopu kampanje, govori o svom naporu da prevlada mucanje, o tome kako je naglas čitao knjige irskih pesnika i noću vežbao izgovor sa svetiljkom uperenom u ogledalo.

Brejden je ispričao, prenosi portal Indeks, da mu je Bajden pričao o pesmama koje je čitao naglas i pokazao mu kako označava svoje govore kako bi ih lakše izrekao.

„Ja sam samo običan dečak, a Bajden mi je za kratko vreme usadio samopouzdanje u nečemu što me mučilo celog života“, rekao je.

„Džou Bajdenu je stalo do mene. Zamislite šta može da učini za sve nas“, poručio je Brejden.

Brejdena su zbog hrabrosti da javno nastupi kasnije pohvalili brojni korisnici društvenih mreža, a jedna je pohvala stigla i sa suprotne strane političkog spektra.

Savetnica američkog predsednika Trampa Kelijen Konvej objavila je na Tviteru: „To je pravi put, Brejdene.“

U videu o Bajdenovom životnom putu, koji je emitovan pre nego što je prihvatio demokratsku predsedničku nominaciju u četvrtak uveče, spominje se njegov problem s mucanjem u mladosti, koji je bio vidljiv i nekoliko puta tokom javnih debata.

Bajden je u intervjuu za časopis “The Atlantic” rekao da još ponekad muca, što možda i objašnjava poneke njegove gafove.

A kad negde upozna osobu koja muca, često joj da svoj privatan broj telefona. „Mogu da me pozovu“, rekao je Bajden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar