U trendu

„Dejli mejl“: Načelnik generalštaba britanske vojske mogao bi da podnese ostavku

LONDON – Načelnik generalštaba vojske Velike Britanije, general Patrik Sanders (56), mogao bi da podnese ostavku ukoliko se ne odustane od planiranog smanjenja troškova za vojsku, preneo je „Dejli mejl“.

Kako navodi londonski portal, general ser Patrik Sanders je, prema rečima njegovih prijatelja, „duboko zabrinut“ zbog operativnih sposobnosti vojske nakon decenija smanjenja troškova.

Visoki zvaničnici ministarstva odbrane se boje da će on smatrati svoju poziciju neodrživom, ukoliko se ministarstvo finansija ne obaveže da će povećati potrošnju za vojsku.

Sanders je nedavno upozorio da je rat u Ukrajini oslabio vojsku i da je „tri decenije smanjenog ulaganja“ dovelo do toga da vojska radi sa prevaziđenom opremom.

On je rekao da su buduća smanjenja troškova za vojsku iracionalna i da vojska treba da raste.

Sada, prijatelji i kolege otkrivaju da će možda morati da bude prinuđen da razmisli o svojoj poziciji, ukoliko se vojsci ne obezbedi još novca.

Njegova ostavka bi bila veliki udarac za ministra odbrane Bena Volasa, koji bi potencijalno takođe bio primoran da podnese ostavku, ako jedan od njegovih ključnih ljudi ode zbog smanjenja troškova, navodi „Dejli mejl“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar