U trendu

Dejli mejl: Osujećen atentat na Zelenskog

LONDON/KIJEV – Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su uništili elitnu grupu čečenskih boraca koji su planirali atentat na predsednika Vladimira Zelenskog, piše danas britanski “Dejli mejl”.

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov, izjavio je danas u televizijskom obraćanju da je “eliminisana jedinica koja je došla da ubije našeg predsednika“.

Nešto ranije je Ramzan Kadirov, lider Čečenije, izjavio da su ubijeni Čečeni u napadu Rusije na Ukrajinu.

“Već smo upoznati sa specijalnom operacijom koju je trebalo da izvede jedinica Kadirovljevih snaga“, izjavio je Danilov na TV kanalu “Ukrajina 24”, a preneo je britanski “Miror”.

“Informaciju smo dobili od predstavnika ruske Federalne službe bezbednosti koji ne žele da učestvuju u ovom krvavom ratu. Jedinica Kadirovljevih snaga, koja je došla da ubije našeg predsednika, eliminisana je”, izjavio je Danilov.

On je rekao da je jedinica bila podeljena u dve grupe i da je njihovo kretanje bilo pomno praćeno.

“Bili su podeljeni u dve grupe, pratili smo ih. Jedna grupa se našla na udaru vatre ukrajinskih snaga u blizini Hostomela, dok je druga grupa i dalje pod prismotrom“, izjavio je Danilov.

On je poručio da Ukrajina nikome neće dati svog predsednika.

“Nećemo nikome dati ni svog predsednika ni svoju državu. Ovo je naša zemlja, gubite se odavde”, izjavio je Danilov.

Kako navodi “Dejli mejl”, od početka ruskog napada na Ukrajinu 24. februara su postojali strahovi da bi ruske snage mogle ubiti predsednika Zelenskog, a sam ukrajinski predsednik je u jednom obraćanju rekao da je on meta “broj jedan za ubice Kremlja”.

“Ja sam meta broj jedan, a moja žena i deca su meta broj dva”, rekao je Zelenski prošle nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar